MARDİN / DERİK - Derik Pirinçli Anadolu Lisesi

Derik Pirinçli Anadolu Lisesi

Adres
PİRİNÇLİ MAH. PİRİNÇLİ KÜME EVLERİ DERIK PIRINÇLI ANADOLU LISESI BLOK NO 11 DERİK / MARDİN
Vizyon
Öğretmen ve öğrencileri tarafından içinde yaşadıkları çağın bütün imkânları kullanılarak sosyal, kültürel ve bilimsel alanlarda özgün proje ve çalışmaların ortaya konduğu örnek ve lider bir okul olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin Genel Amaçları ve Temel İlkeleri doğrultusunda Atatürk İlke Ve İnkılâplarına bağlı İçinde bulunduğu çağın bilimsel ve teknolojik gelişmelerine açık, okuyan, sorgulayan, hür düşünebilen, millî ve manevi değerlerine bağlı, hak ve adaletten yana tavır koyan, kendisini milletini ve insanlığı yaşatmaya ve sorunlarına çözüm aramaya adayan, kültürel değerlerini yaşayan ve yaşatan, Türkçeyi iyi kullanabilen, farklılıklara saygılı, duygudaşlık kurabilen, iletişim ve problem çözme becerisi gelişmiş, ekip çalışmasına yatkın, açık ve sosyal bir varlık olarak sürekli kendini yenileyen, yabancı bir dil bilmenin öneminin bilincinde, medya okuryazarı, bilişim teknolojilerini kullanabilen, tarihi köklerinden ve inanç değerlerinden aldığı güçle geleceği kurgulayan bireyler yetiştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
08.00: - 15.00
İNGİLİZCE VE ALMANCA
ÖZEL SERVİS İLE ULAŞIM İMKANI SAĞLANMAKTADIR.
İL MERKEZİNE 100 KM İLÇE MERKEZİNE 34 KM UZAKLIKTADIR.